Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Vill ha..!
Categories: VARMT VÄLKOMMEN

Härom dagen tog min man med mig till köksgerådsaffärer – för att muntra upp mig:) Det funkar!

Jag är löjligt förtjust i affärer som är fulla med alla upptänkliga och otroliga husgeråd, grytor, köksverktyg och annat och kan går runt i timmar. Problemet är bara att jag fylls av ett otroligt habegär… Jag måste sätta ihop en önskelista; hög smal bunke för att vispa grädde med stavmixern, proffsversionen av bakplåtsunderlägg i silikon, en moulinette (att passera såser och grönsakspuréer i – väldigt bra grej!), olivurkärnare, ett gäng formar till crème brûlée, metallringar för att pochera ägg, fler ugsnformar – gärna ovala…

I Paris finns det en helt fantastisk affär som heter Dehillerin som jag uppmanar alla att besöka om ni har chansen. På bilderna ser ni hur kittlar, bunkar och pryttlar klättrar uppför väggarna. De gårdfarihandlarliknande expediterna med penna bakom örat tar emot beställningarna och antecknar dem på en lapp som sedan bärs till nästa person som plockar fram dem varefter man går till kassan för att betala. Det som inte säljs här behövs antagligen inte i något kök. Dehillerin ligger på 18-20 Rue Coquillière i 1:a Arrondisemanget – ett måste att besöka vid din nästa Parisvistelse om du så bara gillar mat och matlagning en liten gnutt.

Vi kom den här gången hem med (förutom mer habegär) bara ett litet hål i den hårt ansatta plånboken och en billigare version av bakplåtsunderlägg i silikon – i fantastisk röd färg som matchar de flamsäkra ugnsvantarna min man köpte härom dagen (de förra var sönderbrända med hål på tummarna) samt en kökstermometer som man snabbt sticker i köttet eller kolasmeten eller vad det kan vara för temperaturmätning – ett bra komplement till den digitala köttermometern.

Dessutom fick vi bekräftat att det finns fler saker än man kan komma på själv ens med vild fantasi. Eller vad sägs om “muffinmaker” – ungefär som ett våffeljärn där man sticker in en kontakt i väggen och tillagar sex stycken muffins, eller en hamburgerformare – fanns flera olika modeller och sorter, eller fleischklopfer – köttbankare – där ordet är det roliga:)

Nu ska jag se om silikonunderlägget funkar när man bakar kakor.

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail,com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply