Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Morötter med chili och lime

Morötter är alltid gott, särskilt så här på sommaren när vi kan få tag på gyllengula knippen färska morötter med yvig blast.

Morötter är ju fantastiskt goda som de är med lite smör eller olja och salt. Men jag tycker också mycket om att smaksätta dem på olika vis, beroende på vad jag ska servera dem till. De färska morötterna har en härlig söt smak men som kan balanseras med citron- eller lime för nya smakhöjder.

Här har de extrasöta sydspanska morötterna därför fått smak av lime skal och -saft samt chili-limekrydda. Får du inte tag på den tar du med fördel lite torkad chili. Olivolja ska det också vara, gärna lite finhackad vitlök – och salt.

Gör så här: 

1-2 knippen färska morötter som skalas och kokas hela i saltat vatten tills de blivit mjuka men inte gör överkokta och sladdriga.

Under tiden kan du blanda ihop pressad lime och rivet skal från 1-2 limefrukter med ½-1 skalad finhackad vitlök och chili-limekrydda eller torkad chili, olivolja och lite salt. Jag tycker bäst om att tillsätta saltet precis vid servering.

Häll av kokvattnet från morötterna när de är klara och lägg upp dem i en skål eller på ett uppläggningsfat. Häll dressingen över och servera direkt. De är även goda att servera avsvalnade eller kalla.

Bon appétit önskas med hjärtliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply