Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Potatisklyftor i ugn

Potatisklyftor som kryddas med rosmarin och salt och bakas gyllene och lätt knapriga i ugn är ett IMG_0004supergott tillbehör till väldigt mycket. Dessutom lätt att göra. De kan även smaksättas med timjan eller en blandning av flera örtkryddor.

Du behöver:

potatisar som skärs i klyftor – beräkna åtminstone 2-3 potatisar per person, det brukar vara en strykande åtgång!

olivolja

rosmarin

flingsalt

ev. några tag på pepparkvarnen

Gör så här:

Börja med att borsta eller tvätta potatisen. Jag skalar den sällan. Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt eller ugnsform. Gör det enkelt för dig när de ska penslas med olivolja genom att lägga alla potatisklyftor i en skål, ringla olivolja över, smula i rosmarin och flingsalt och rör runt med händerna innan du lägger upp det på plåten eller ugnsformen och bakar i 175-200 grader i ca 30-40 minuter tills klyftorna är mjuka inuti och vackert gyllenbruna och lite knapriga på utsidan.

Servera med kött, fisk, kyckling…

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Comments are closed.