Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Zucchiniröra

Den här röran har jag lagat sedan jag var tonåring. Jag har alltid varit förtjust i de medelhavska smakerna med vitlök, citron och olivolja. Timjan är gott att smaksätta med, men även basilika. Servera den till kött, kyckling eller fisk. Den går även att servera till nykokt pasta.

Du behöver:

1-3 zucchinis, beroende på storlek, skuren i bitar

1-3 vitlökar, skalade och skivade

1 gul lök, skalad och skuren i bitar ung. lika stora som zucchinibitarna

gärna färsk timjan

1 citron

olivolja

salt och peppar

Gör så här:

Skär zucchinin i bitar. Jag brukar göra dem ca 1,5 cm stora. Skär även löken i ungefär lika stora bitar. Skiva vitlöken.

Värm upp olivoljan i en stekpanna eller gryta. Fräs vitlöken och löken mjuk. Lägg i zucchinin och timjan. Pressa citron över. Salta och peppra. Låt fräsa tills mjuknat men fortfarande har ett visst tuggmotstånd så zucchinin inte blir alldeles mjuk och sönderkokt. Smaka av om behövs mer citron, sal, peppar. Det är gott att ha lite chili i också. Jag använder gärna någon torkad chilikrydda.

Servera direkt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply