Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Rostade morötter

Jag älskar rostade rotfrukter och gör ofta antingen en blandning av dem eller som här bara morötter. Det går fort och lätt och även vuxna eller barn som annars kan vara njugga mot grönsaker brukar glatt mumsa i sig de här godsakerna.

Du behöver:

Morötter – beräkna två per person eftersom det brukar gå åt mer än man tror

olivolja

salt

ev. timjan eller franska örter

Gör så här:

Skala och skär morötterna i stavar som är ungefär lika tjocka. Lägg dem i en skål och ringla olivolja över, strö över lite salt och ev. örtkrydda. Slunga runt i skålen – det gör jag med händerna. Lägg upp på en ugnsplåt och ställ in i ugnen på 175-200 grader i ca 20-30 minuter. Kolla så de inte blir brända.

Häll upp i skål och servera till kyckling, kött, fisk….

Bon appétit önskas med matglada vänliga hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply