Pasta med tonfisksås på färska tomater

Jag har tidigare publicerat mitt recept på tonfisksås till pasta. Det är en favorit hos barnen, som de frågar efter när jag inte lagat det på ett tag. Eftersom det är en så snabblagad rätt passar det utmärkt för en vardagmiddag när tiden är knapp.

Igår när jag kom hem sent och inte orkade gå ut och handla fann jag att vi hade slut på burktomater. Inte ens en förpackning passerade tomater stod att finna. Däremot hade jag ett gäng färska tomater. Det blev en härlig sås med blandade svarta och gröna oliver och även strimlad salladslök.

Du behöver för ca 4 personer:

3 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade

1-2 burkar tonfisk i vatten (en del burkar är mindre – då tar jag två)

6-8 färska tomater, skurna i bitar

örtkryddor efter tillgång och smak, t.ex. basilika, timjan, franska örter

gärna en skvätt vitt vin

1 burk blandade gröna och svarta oliver, urkärnade

3-4 stjälkar salladslök, sköljd och strimlad

peppar och salt och gärna lite chili

olivolja till stekning och vid servering

Gör så här:

Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs vitlöken på ganska låg värme. Tillsätt det vita vinet och låt puttra ihop innan du lägger i de hackade tomaterna. Tillsätt tomatpuré, krydda med peppar, gärna lite chili, örtkryddor och gärna en skvätt chilisås som ger fyllighet och sötma som passar till tomaterna. Tillsätt tonfisken och oliverna och låt koka ett tag medan du kokar pastan al dente, häller av den och därefter blandar såsen med den nykokta pastan. Ringla lite extra olivolja över och strö salladslök över. Servera direkt, kanske med riven parmesan.

Buon appetito!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera