Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Färskpressad juice

IMG_9811

Under vintertiden har vi alltid ett stort fat med apelsiner i köket. När navelapelsinerna avtar tilltar de underbara blodapelsinerna. Juicepressen går varm flera dagar i veckan, i synnerhet på helgerna. Här har dottern gjort en vackert röd ljuvlig juice på blodapelsiner, blodgrapefrukt och lite vanlig apelsin.

Du behöver:

5-6 blodapelsiner

2 blodgrapefrukt

2 vanliga apelsiner (navel i det här fallet)

Gör så här:

Pressa alla citrusfrukterna, häll i kanna, rör om och servera direkt eller ställ in i kylen ett tag för extra uppfriskande juice. Men låt den inte stå för länge, då blir den lätt besk och förlorar dessutom en del av sin nyttiga C-vitamin.

Njut!

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply