Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Pasta med rester av fisksoppa

IMG_0222

Sist när min man gjorde sin fisksoppa blev det alldeles tokigt mycket. När vi hade ätit fisksoppa i dagarna tre ville vi gärna äta något annat. Jag mixade därför den sista resten av fisksoppan och blandade med en skvätt vitt vin och några frysta räkor. Det hela rördes ner i nykokt spaghetti och serverades till allas glädje som en helt ny rätt.

Den som inte har rester av fisksoppa att tillgå kan göra en snabb variant genom att steka lite lök och morot, hälla på fiskfond, vitt vin och örter, mixa och röra ner några frysta räkor innan pastan vänds ner. Eller helt enkelt ta en annan sopp- eller annan rest:)

Du behöver för ca 4 personer:

beräkna drygt 100 gram pasta per person

resterna av såsen

ev. färska räkor

olivolja

Gör så här: 

Koka pastan i saltat vatten tills den är al denne. Värm under tiden upp din fisksoppa. Om du vill kan du mixa den innan du blandar i den nykokta pastan. Tillsätt gärna lite olivolja i den nykokta pastan och vänd ihop med fiskgrytan. Servera direkt, rykande varmt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply