Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Snabb lyxpasta

IMG_0740

Den här pastan är verkligt snabblagad – förutsatt att man har ljuvliga rester kvar av oxfilé i peppar- och cognacsås:) Några grönsaksrester av det som serverades till under festmiddagen slinker också ner i såsen och blir simsalabim en förförisk pastarätt, gärna förstärkt av tryffelolja.

Du behöver för 4 personer:IMG_0738

Rester av peppar-och cognacsås (eller så gör du den här från grunden, om än lite enkare – recept finner du här på Katinkas Kitchen genom att söka på pepparsås i sökrutan uppe till höger här bredvid.

Rester av oxfilé eller annat kött du serverat under festmiddagen någon eller några dagar tidigare, eller gör som jag och använd en bit kött som var kvar (eller köp en ny bit kött, även lövbiff funkar)IMG_0739

Rester av grönsaker (jag tog långsamrostade tomater och den grönsaksblandning jag hade serverat till köttet två dagar tidigare som bestod av rotselleri, sugar snaps, Karl Johansvamp samt knipplök) – kan också uteslutas eller ersättas av andra grönsaker

ev. extra peppar till stekning och kanske lite salt

ev. lite extra grädde att späda såsen med

gärna tryffelolja vid servering

pasta (jag använde tagliatelle)

Gör så här:

Börja med att sätta på pastavattnet.

Om du använder nytt kött med rester av såsen börjar du med att steka köttet i en blandning av olja och smör för bästa resultat och smak. Använder du rester av kött skär du det i bitar  och börjar med att värma upp såsen tillsammans med grönsakerna som du hackat upp. När såsen är varm och det bara är ett litet tag kvar till servering lägger du i köttet, så att det inte blir för överkokt.

Koka pastan i saltat vatten tills den är al dente, d.v.s. fortfarande med en kärna av tuggmotstånd. Häll av pastan i ett durkslag och skölj den ev. med kallt vatten (jag vet att det är oortodoxt, men jag tycker det hjälper till att stanna av kokprocessen så pastan inte blir överkokt och tråkig).

Häll pastan i såsen, rör runt ordentligt med en slev och pastaslev. Servera direkt.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply