Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Välkommen till Katinkas Kitchen!

10418491_10152328615980857_3269746629064810050_n

Går det att laga god och enkel mat i vardagen? Även när tiden är knapp, man är trött och halvfabrikaten eller färdigmat lockar?1901837_10152132332215857_521025481_n

Jag är heltidsarbetande mamma som har svårt att få ihop det men ändå vill ha mat med kvalitet som är näringsrik och god – som så många andra vare sig man är ensam eller flera. Det går om man gör det lätt för sig!

Min tanke är att inspirera dig att få lust att laga god och enkel mat – de flesta recepten IMG_2464är i den andan och passar utmärkt till såväl vardag som helg och festligare tillfällen. Det finns några lite mer avancerade recept, men även de präglas ofta av en enkelhet och kärlek till råvaran. Jag får en del frågor om vilken sorts mat jag lagar och svaret får nog bli att det mest är Medelhavsmat, men med en del influenser från såväl Sverige som andra delar av världen – t.ex. Thailand, Japan, Indien, Nordafrika, Mexiko, Mellanöstern.IMG_2466

Du får gärna höra av dig med kommentarer, frågor, tips, idéer och egna recept du vill få publicerade.

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

5 Comments to “Välkommen till Katinkas Kitchen!”

 1. Henrik says:

  Hej!
  Jag hade att ta ställning till resterna av en hummer och hade glömt hur man gör för att ta tillvara skalet. Sålunda googlade jag och hamnade på din sida. jag följde receptet i princip. Fann att det var en typ av recept som passar mig väldigt bra. Jag skrev som kommentar att jag gillade sättet receptet var uppbyggt på. Jag har nu tittat på andra recept på din hemsida och kan konstatera att vad jag tyckte om ditt hummerfondrecept gäller överlag. Jag har alltid varit intresserad av matlagning. Min största skrivna inspirationskälla härrör från en bilaga i DN som kom med tidningen en gång i veckan på, tror jag början av 80-talet. Den heter Franska köksskolan. Det var Anne Willan vid köksskolan La Varrenne i Paris som stod för innehållet i serien. Det som utmärker serien (jag har faktiskt kvar alla nummer) är den genuina pedagogiken som får en att plötsligt förstå…jaha är det därför man ska handskas med den här råvaran på det sättet, eller, därför ska man inte överarbeta eller underarbeta. Nåväl det var ett tag sen och jag har lagat mycket mat sedan dess, men vill absolut inte påstå att jag är i närheten av din skicklighet och mångsidighet. Men jag tror att jag någorlunda förstår hantverket. Det är i vart fall väldigt roligt att laga mat. Tack för en underbar matlagningssida.
  Henrik Jansson

 2. Tomas Ries says:

  Bloggen ser fin och brukbar ut! Håll mig gärna uppdaterad. Är även intresserad av god mat och dryck!

 3. Katinka says:

  Vad kul! Visst är det härligt med mat och dryck! Lägg gärna in din mailadress upp i högra hörnet så får du alla uppdateringar för inspiration. Här finns runt 1000 recept och artiklar om råvaror att botanisera bland:)
  Med vänliga matglada hälsningar!

 4. Sören says:

  Henrik! Jag samlade också alla tolv men har sen slarvat bort – typiskt – just det nr som innehöll ett favoritrecept: zucchinigratäng, i just nr 12 var det. Du (eller någon!?)skulle inte kunna skriva det receptet här idag? – hoppas Sören :-]

  >Henrik says:
  August 13, 2013 at 8:30 pm

  >Min största skrivna inspirationskälla härrör från en bilaga i DN som kom med tidningen en gång i veckan på, tror jag början av 80-talet. Den heter Franska köksskolan. Det var Anne Willan vid köksskolan La Varrenne i Paris som stod för innehållet i serien. Det som utmärker serien (jag har faktiskt kvar alla nummer)

  Henrik Jansson

 5. Monica Kalfah says:

  Hej,
  den basta matbloggen hittills. Gillar ALLA recept.
  Hälsningar fran Tyskland.
  Monica