Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
En annorlunda carbonara

2252853

En gång när vi var sugna på carbonara men sönerna knaprat i sig all bacon ger nöden som bekant upphov till nya intressanta recept – i det här fallet en annorlunda carbonara gjord på salami från alperna, cocktailtomater, schalottenlök och smaksatt med vitlök samt örtkryddor. Det hela toppades med rikligt med nymalen svartpeppar, riven parmesan, äggulor och strimlad salladslök för den extra piffen och fräschören. Det är ett 2252850fantastiskt knep som passar till nästan alla pastarätter. Den är enkla snabblagade pastarätten gör vi gärna om!

Du behöver för 4 personer:

200 gram salami, skuren i tärningar

2 schalottenlökar, skalade och finstrimlade

3 vitlöksklyftor, skalade och tunt skivade

örtkryddor, t.ex. salvia och rosmarin2252849

en bit röd chili, strimlad

300 gram cocktailtomater, skurna i halvor eller kvartar

ev. några msk vitt vin

peppar

salt

olivolja till stekning2252852

Till servering:

3 stjälkar vårlök, ordentligt sköljda och strimlade

nyriven parmesan

nymalen svartpeppar

1-2 äggulor per person

400 gram spaghetti

Gör så här:

Börja med att sätta på pastavattnet. Under tiden tar du itu med det andra:2252855

Fräs schalottenlök och vitlök i olivoljan över medellåg värme så den blir mjuk utan att ta alltför mycket färg. Tillsätt salamin och tomaterna samt örtkryddorna. Låt puttra ihop så tomaterna precis mjuknar. Häll på vinet och låt bara puttra in. Smaka av med peppar och ev. salt.

Blanda ner den nykokta och avrunna pastan i pastasåsen i stekpannan. Blanda runt ordentligt och lägg sedan upp på tallrikar. Toppa med vårlöken (ett annat namn på salladslöken), nymald svartpeppar, parmesan och äggula. Servera direkt.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply