Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Grapefruktsorbet med basilika

2415441

Dottern gjorde den här sorbeten som verkligen blev otroligt god. Både jag och barnen är helt galna i grapefrukt och hon kom på att smaksätta dem med basilika efter att lite förstrött ha tagit ett basilikablad i munnen då hon drack grapefruktjuice. En fräsch efterrätt som jag inte kunde sluta äta..:)

Du behöver:

2 1/2 dl socker

2 dl vattten

3 dl färskpressad grapefrukt, gärna rosa

1/2 dl finhackad färsk basilika

ev. hinnfria grapefruktklyftor till servering

Gör så här:

Börja med att koka sockerlagen. Blanda socker och vatten i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på medelhög värme, låt småkoka tills lagen är helt klar och börjar bli lite simmig. Ta av den från värmen, lägg i basilikan efter ett tag och ställ lagen att svalna. Har du bråttom kan du ställa den i ett kallt vattenbad. Blanda lagen med den pressade grapefrukten. Ställ svalt i kylen fram tills det är dags att hälla den i glassmaskinen. Det går ganska fort att frysa den, särskilt när lagen är helt kall innan.

Servera direkt, gärna med hinnfria grapefruktklyftor.2415440

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply