Försmak av glögg

Vi har haft glöggprovning! Med en son som är näst intill julfascist och ett par vänner tog vi oss an2432045 två nya alkoholsvaga glöggar med spännande smaker; saffransglögg och pepparkaksglögg.

Vi var rörande överens om att saffransglöggen var mycket god och fräsch, inte så söt, men absolut helst ska drickas kall med is medan pepparkaksglöggen var bäst när den serverades varm. Den var då som en lite mindre söt, mild glögg som sonen gärna slurkade i sig:)

Båda glöggarna kommer från Saturnus som är gamla essensmakare. Jag har förstått att de även gör en glögg med smak av hallonlakritsskalle, ni vet de där sega godisarna. Det låter otroligt underligt men är tydligen en försäljningssuccé. Årets saffransglögg serverar jag gärna som fördrink vid en middag i juletid, 24320422432043kanske lite spetsad med något starkt. Och pepparkaksglöggen kan gärna få lite bett av rom eller konjak och ackompanjeras av något salt tilltugg, som salta oststänger. När det närmar sig jul kommer jag skriva mer om spännande tilltugg till glöggen. Vi började experimentera lite förra året och tänkte fortsätta i år, så välkommen framöver. Tills dess vill jag helst sluta tänka på vinter och jul och längta mig tillbaka till sommaren. Då passar de klirrande isbitarna i den kalla drinken på saffransglöggen bra!

Med vänliga mat- och dryckesglada hälsningar från Katinkas Kitchen!2432044

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com2432041

www.katinkaskitchen.com

Kommentera