Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Tahinisås

IMG_1080

Den här såsen svänger dottern ihop i ett nafs. Den passar till så mycket – lax, kyckling, grönsaker, grönsakslättar som de misslyckade broccolibollarna blev etc. Dukan välja att göra den med eller utan vitlök och du kan göra den med lite mindre mängd citron så blir den krämigare och inte lika syrlig. På nedersta bilden ser du hur den gjorts tjockare och dessutom utan både vitlök och sesamolja. 
IMG_1079

Du behöver: 

saft från 1-2 citroner

2 msk soja (jag använder Kikkoman)

1-2 msk tahini (sesampasta på burk som numera finns att köpa i många affärer)

ca 2 msk riven ingefäraIMG_2184

gärna färsk koriander

1-2 tsk sesamolja (kan uteslutas)

1 skalad och pressad vitlök (kan uteslutas)

Gör så här: 

Rör ihop alla ingredienser utom sesamoljan, smaka av så att balansen mellan syra och sälta blir bra och att du får den konsistens du vill ha. För tjockare konsistens tillsätter du lite mer tahini. Sesamoljan kan uteslutas om man vill. Rör i sesamoljan på slutet, lite i taget. Smaka av. Låt såsen stå så att smakerna blandas medan du lagar övrig mat.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply