Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Sorbet på vita nektariner

IMG_2428

Det är sanslöst gott med hemgjorda sorbeter. IMG_2312Vissa blir bättre än andra som till exempel den intensivt röda jordgubbssorbeten, eller den här blekrosaIMG_2314 drömsorbeten. Servera den som den är, i knäckflarn som jag gjorde, tillsammans med andra sorbetsmaker, tillsammans med bär eller i en coupe med champagne hälld över. Garanterat festligt och gott! 

Receptet på de urgoda knäckiga flarnkorgarna publicerades för ett tagIMG_2313 sedan här på Katinkas Kitchen.

Du behöver: 

6 vita nektariner, skalade och urkärnade

2 dl socker

2 dl vatten

Gör så här: 

Koka upp sockerlagen i en tjockbottnad kastrull, lått koka ett litet tag så att allt sockret löser sig och lagen blir lite simmig. Ställ den att svalna. Lägg fruktköttet från de urkärnade och skalade nektarinerna i IMG_2315en mixer. Tillsätt den kalla sockerlagen. Mixa ordentligt så att det blir en helt slät smet – detta är viktigt för ett riktigt bra resultat tycker vi. Ställ smeten kallt med skyddande plastfolie över tills det är dags att hälla den i en glass maskin. Kör sorbeten tills den stelnat. Servera direkt eller ställ i frysen och ta fram en tid innan servering – sorbet är godast när den börjat smälta lite. Om du serverar direkt i skålar, glas eller couper är det smart att ställa dem i frysen allra helst, annars i kylen så de är kalla när du lägger i sorbeten. På så sätt smälter inte sorbeten direkt. Servera direkt – med eller utan champagne:)

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply