Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Perfekt passionssorbet!

 

fullsizeoutput_11c

Jag har testat lite fram och tillbaka med måtten för att få till den här favoriten på allra bästa sätt. Här är receptet, servera den som den är eller till chokladkaka eller någon tropisk paj eller kaka. Jag lovar att den kommer göra succé. 

Du behöver: 

400 gram passionsfruktspulp (finns att köpa fryst i pack om 4 à 100 gram – perfekt!)fullsizeoutput_11e

2,5 dl vatten

2,5 dl socker

Gör så här: 

Tag fram och tina passionsfrukten. Koka ihop socker och vatten till en simmig lag. Koka den på 4-5:an och rör då och då så att sockret löser sig. När det gjort det låter du den koka lite till så den blir lätt simmig. Tag den av värmen och ställ att svalna. Om du inte riktigt hunnit tina passionsfrukten lägger du i den i den varma lagen och rör runt så att den smälter. Ställ i kyl eller ute med lock om det är kallt så att den blir helt kall innan du häller smeten i glassmaskin. Du kan förbereda hit och bara hälla i den inför servering om du vill. Men eftersom jag tycker glassmaskinen för ett oväsen brukar jag göra sorbeten i förväg och lägg i en bunke med tättslutande lock i frysen. Tag fram den ett tag innan servering så den bli lagom mjuk att skopa upp i fina kulor. Eller ställ den ca 30 minuter i kylen medan ni äter huvudrätten.

Servera och njut!

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply