Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Gott Nytt Gyllene År!!!

Så är 2017 till ända och 2018 tar vid. Ute ösregnar det, i alla fall i Stockholm och festdamm och fyrverkerirök har lagt sig. I vårt hem har glitterkonfettin sugits upp men vi misstänker att den kommer poppa upp lång tid framöver:) På det nya året vill många äta lite nyttigare efter helgernas festmat. Du kommer få en hel del tips här på Katinkas Kitchen.

Men innan det blir riktigt dags för nyårsspäkning har vi snart trettondagshelgen som är julens stora höjdpunkt i katolska länder. I mitt kök blir det gärna en galette des rois, kungarnas kaka. För den som vill göra en festmåltid kan den falska sköldpaddssoppan som vi åt på nyårsafton rekommenderas. Receptet publicerades hörom dagen. Till huvudrätt kanske kalventrecôte med goda tillbehör i form av puré på selleri och morot, smörsauterade kålrotskuber samt snabbpicklad gul morot i spiraler för syra och tuggmotstånd.

Den som inte vill servera pajen med päron och mandel, galette des rois,  kanske vill ge sig i kast med mina nyårsbakelser; passionsfruktsmousse på mandelfondantbotten med en ljuvlig mörk chokladglaze över – med eller utan guldglitter blir det här en fantastisk efterrätt. 

En riktigt skön början på det nya året önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen! 

Leave a Reply