Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Dags för måndagssoppa?

Nytt år, nya nyttigare tider? Dags att införa måndagssoppa? Ja, för all del kan man gärna äta soppa flera dagar i veckan, särskilt när de är goda och fylliga som den jag lyfter fram idag i eget inlägg här bredvid; soppa på sötpotatis med koriander, gärna med kryddning av spiskummin, ingefära, vitlök, kanske lite chili och lime eller citron. Se där en antiinflammatorisk nyttig början på året.

Här på Katinkas Kitchen brukar det oftast vara måndagssoppa och tisdagspasta. Fast pastan numera får bli glutenfri gjord på råris eller bovete,  jag har hittat en italiensk sort som är riktigt bra som heter Biori men det viktiga är att titta på innehållsförteckningen så det är just nyttigt antiinflammatoriskt bovete eller råris och inte sönderförädlad majs eller vitt ris. Vill man vara på den säkra sidan och vara ännu nyttigare serverar man pastasåsen med kokt röd eller svart quinoa – både gott och antiinflammatoriskt!

Vi är nog många som läser eller just läst Maria Borelius nya bok “Hälsorevolutionen – vägen till en antiinflammatorisk livsstil” och jag blev igår uppringd av en väninna i Skåne som sett på Facebook att jag också läser den och påmints om hur kost kan vara inflammationsdrivande eller -hämmande. Mer om det i inlägg senare i veckan, för nu är det dags att dra igång denna vecka, lite nyttigare och mer antiinflammatoriskt, i vart fall i mitt kök. 

En riktigt trevlig början på veckan önskar jag med vänliga matglada hälsningar från Katinkas
Kitchen!  

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

#hälsorevolutionen #antiinflammatoriskt

Leave a Reply