Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Pasta med ruccolapesto

Ruccolapesto ser man ibland i Italien och jag tycker det är fantastiskt gott! Recept på ljuvligt krämig hemlagad ruccolapesto publicerades i eget inlägg härom dagen. Här har jag använt den till en snabblagad otroligt god rätt. Den är lika god att äta som den är med en fräsch sallad bredvid eller som tillbehör till kyckling eller något annat. 

Om du har din rucolapesto färdiglagad i kylen ska du tänka på att ta fram den en stund innan så att den blir rumstempererad och olivoljan fortfarande inte är stelnad.

Du behöver för ca 4 personer:

ruccolapesto – beräkna en dryg msk per person samt någon eller några msk extra “för grytan”

pasta av valfri sort, vi brukar ta glutenfri – beräkna åtminstone 100 gram okokt pasta per person

salt till kokvattnet

ev. lite extra olivolja att ringla över

salt och peppar

gärna en fräsch sallad att servera till eller kokta grönsaker

Gör så här: 

Koka upp vatten i en stor kastrull och salta ganska rikligt. Koka din pasta perfekt al dente, så att den fortfarande har en lite hård kärna som ger fint tuggmotstånd. Häll av pastan i ett durkslag men spara några små skedar av kokvattnet att reda peston med – det här är ett gammalt italienskt husmorsknep. Jag lade peston med lite pastavatten i en annan kastrull och rörde ihop det innan jag hällde på den avrunna nykokta pastan och blandade ihop. Servera direkt, gärna med sallad eller kokta grönsaker.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply