Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Glad Midsommar!
Categories: MIDSOMMAR

Årets längsta natt var natten till idag som är midsommarafton! Jag har alltid hävdat att det är vida underskattat att fira midsommar utomlands. Efter över en månad av magiskt sommarväder har så det sedvanliga midsommarregnet infunnit sig och parkerat i vart fall över huvudstaden. Men det ska inte hindra oss från ett härligt traditionellt midsommarfirande med sill, jordgubbar, grillat och allt som hör till i goda vänners lag, långt in på de magiskt ljusa småtimmarna.

I år festar vi till med en midsomrig fransk jordgubbstårta – en klassisk Fraisier med vaniljmousse. I ett tidigare inlägg gjorde jag en svensk version med exotisk körvelblomsmousse. Från Katinkas Kitchen kommer också en svensk version på Bellini; en Flädrini – på koncentrat jag gjort av fläderblommor, råsocker, citron och vatten som silas av och toppas med en härlig prosecco.

Recept på dessa kommer framöver, men recept på en massa andra midsommargodsaker finner du här på Katinkas Kitchen – gå in i kategorin Midsommar i kolumnen här till höger!

En riktigt glad och härlig midsommar, med eller utan regn, önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen! 

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply