Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Midsommardag och -söndag
Categories: MIDSOMMAR

Det här är en dag att vila, vila, vara, njuta, titta på det magiska ljuset när himlen aldrig blir helt mörk under natten utan skiftar i olika nyanser av blått, grått lila.. (fotot till höger är taget halv ett på natten). Eftersom midsommarafton oftast är regnig ökar chanserna för lite bättre sommarväder.

Då vi återvände från Trosa skärgård till huvudstaden återvände även värmen. Vi passade på att sommarfixa terrassen med blommorna jag handlat på Ulriksdal precis innan midsommar då det började åska och regna tropiskt.

Midsommardagskvällen bjöd en riktig folkfest vid Djurgårdsbron där man samlades för att titta på VM- matchen som Sverige dessvärre förlorade mot mästarna Tyskland. Det är en härlig känsla att vandra genom sommarstockholm med sitt myller; Stockholmare, turister från en mängd länder och utifrån landet – familjer, förälskade par, äldre, hundar…

Vi slog oss ner vid Strandbryggan och tog ett glas i kvällssolen innan vi strosade hem med vår hund Max. En snabb saltig sommarpasta med spenat, sardeller, vitlök, citron, kapris, basilika och parmesan blev perfekt middag till fotbollen dagen efter midsommarfirandet.

Nu sitter jag och njuter en kopp te på vår solblommiga terrass och funderar på recept jag ska skriva och kvällens middag. Vi får besök från England så det blir en svensk middag med bland annat röding, löjrom, gräslök, blomkål och en jordgubbssorbet till efterrätt.

En skön avslutning på midsommarhelgen önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen! 

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply