Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Vaniljbakad rabarber

Det här är en riktig favorit. Den är lättlagad och alldeles ljuvligt somrigt god. Lagen blir helt oemotståndlig, och kan även användas i drinkar, fast den brukar gå åt.

Du behöver:

400 gram rabarber

2 dl råsocker

2 dl vatten

1 vaniljstång, skuren på längden

Gör så här:IMG_0767

Skala och skär rabarbern i fem centimeter långa bitar som sedan splintas upp i stavar om ca ½ cm tjocklek. Lägg i ugnsform. Försök hålla dem samlade, så blir det lättare att lägga upp dem snyggt efter tillagningen. Koka ihop råsockret med den uppskurna vaniljstången och 2 dl vatten. Häll över rabarbern och baka i 175 grader i ugnen tills rabarbern är mjuk. Arrangera vackert på tallrikar så rabarbern bildar en liten rektangel och ös den vanilj- och rabarbersmakande sockerlagen runtom. Servera bara lite avsvalnad så den fortfarande är varm-ljummen. Lägg en kula vaniljglass ovanpå, gärna nyslungad enligt receptet du också finner här på Katinkas Kitchen.IMG_0765

Du kan även göra en annan gudomlig efterrätt genom att göra vaniljpannacotta och lägga vaniljbakad rabarber ovanpå – vackert och oemotståndligt gott. Receptet finner du här bredvid på Katinkas Kitchen.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

1 Comment to “Vaniljbakad rabarber”

  1. Laila says:

    Otroligt gott – även till oslungad glass…