Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Bulgursallad

En bulgursallad är matig och god och passar väldigt bra på en buffé. Den kan egentligen smaksättas med vad man vill. Eller så kokar man bara bulgurn och har sallader bredvid – till exempel bönsalladen, en grönsallad och kanske en tomatsallad.

Här har jag valt att blanda bulgurn med sticklök (kallas även vårlök) eller rödlök, ruccola, finhackade tomater, och mynta. Detta recept är inspirerat av tabbouleh. Jag tycker att det är gott att bara ha en dressing på pressad citron och olivolja, eventuellt med finhackad eller pressad vitlök i. Den som vill kan även ha i majskorn.

Koka bulgur enligt förpackningen. Låt den nykokta bulgurn ånga av ett tag innan du blandar med övriga ingredienser, häller över dressingen och rör om. Salladen går att servera ljummen eller kall.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply