Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Ugnsbakad sparris till buffé

Det här är ytterligare ett härligt recept från Jamie Oliver som är väl värt att förmedla. Ett härligt italieninspirerat tillbehör till maten – vad du än väljer att servera. Passar utmärkt på en buffé och går att förbereda och bara grädda ett tag innan du ska servera.

Du behöver till ca 10 personer:

900 gram färsk grön sparris

1 rejäl näve svarta oliver, urkärnade

20 körsbärstomater eller ca 5 tomater skurna i lite större bitar

3-4 msk olivolja

1-2 vitlöksklyftor, tunt skivad

1 rejäl näve färsk basilika

salt och nymalen svartpeppar

en liten nypa torkad chili, smulad

Gör så här:

Skär av den nedre trådiga biten på sparrisen och skala den om det behövs. Dela den i två delar. Jag brukar skära av den nedre delen snett, ungefär som man snittar blommor och sedan skära snett även på mitten för att få fina bitar. Blanda alla ingredienser i en skål och lägg dem i en het stekpanna eller långpanna. Tillaga i ugn på 225 grader under ca. 15 minuter. Vänd sparrisen då och då. Servera direkt.

Jamie säger att han brukar laga denna sparris lite längre än vanligt i den här rätten – inte så att den blir överkokt och mosig, utan bara så att den håller formen men ändå suger åt sig alla de ljuvliga smakerna i pannan.

respektfullt och tacksamt förmedlat med vänliga matglada hälsningar genom Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply