Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Grillad zucchini och aubergine

Det här är ett väldigt enkelt tillbehör, på italienskt vis. Du bara blandar olivolja med pressad vitlök och en skvätt pressad citron och penslar på det innan du grillar skivorna så de blir mjuka och får vackra grillränder.

Den här marinaden passar lika bra till zucchini som till aubergine. Zucchinin brukar jag grilla lite kortare tid eftersom den är god när den fortfarande har lite stuns i sig, medan aubergine inte blir riktigt god förrän den blivit helt mjuk och den kartiga smaken ersatts av en mild söt härlig smak – en av de godaste grönsakerna tycker jag.

Skölj zucchinin och/eller auberginen, torka och skär i skivor. Pensla skivorna med vitlöksoljan och låt dra tills det är dags att grilla. Pensla ev. med mer vitlöksolja under grillningen och lägg gärna tillbaka de grillade skivorna i marinaden inför servering.

Njut!

önskar Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply