Betraktelse

Nyss hemkommen från en resa över påskhelgen funderar jag över restaurangtoaletter. Ja, det är egentligen ingen ny tanke, utan något som jag funderat på ganska länge.

Då jag gick flygvärdinneutbildningen på SAS på ”den gamla goda tiden” lärde vi oss nogsamt att alltid hålla efter toaletterna – ty en grisig, illa omskött toalett leder lätt tanken till att inte heller planet i övrigt tas om hand, var det kloka budskapet.

Gång efter annan har jag varit på trevliga, under stundom fantastiska restauranger med utsökt mat och trevlig service därtill, bara för att bli rejält besviken när jag går till toaletten. Papper som svämmar över brädden på papperskorgen, slabbigt på golvet, kanske inte ens papper kvar att använda… suck. SAS-instruktörernas mantra ringer i mitt huvud: ”kolla toaletterna, kolla toaletterna – hela tiden! Tryck ner pappersskräpet i papperskorgen, torka av handfatet och golvet, fyll på nytt papper, töm papperskorgen när blivit full… ”

Så svårt är det ju inte, egentligen. Och nog ligger det en del i att tankarna vandrar iväg hur köket egentligen ser ut när toaletterna hålls i så eländigt skick.

Men tänk vad glad man blir som restaurangkund när man går på en fräsch och städad toalett som hålls efter regelbundet. Det borde alla restauranger och caféer tänka på – och vi kunder borde bli bättre på att klaga. Men det kan man prata mer om vid annat tillfälle.

Lycka till såväl i hemmaköket som på restauranger

önskar Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

En kommentar

  1. Kan bara hålla med. Vi brukar alltid ranka toaletterna och hemma ser jag till att det är riktigt rent och gör rent talettstol och handfat varje dag om jag har gäster som inte klarar det skälv. fy fan för snuskiga toaletter och jag måste skaffa mig en sån japansk toalett med dush som jag gillar skarpt…

Kommentera