Katinkas Kitchen gillar…

Katinkas Kitchen gillar Villa Godthem

Villa Godthem har återigen slagit upp portarna i början av sommaren, i F12-gruppens regi. Efter ett flertal besök sedan den mycket trevliga och uppskattade  smygpremiären kan konstateras att det här är en restaurang som är både lyhörd gentemot gästerna och ständigt strävar efter förbättring, alltid med kunden i fokus och en hög servicenivå.

I sommarkvällen är det ljuvligt att sitta ute och även i sommarregn är det en härlig somrig känsla inne i restaurangens veranda. Det finns även ett café som är öppet dagtid till kl 21 som serverar lättare rätter och vedugnsbakade pizzor. Vedugnen eldas bl.a. med toppskiktet av plankorna från Godthems anrika plankstekar som köket träffande nog låtit finnas kvar på menyn men i nya spännande tappningar. Senast avnjöt jag en fantastiskt god vätternröding på planka med sparris, forellrom och en grön sås. Ett slag måste slås för deras ljuvligt goda kalvsauté – perfekt stekta köttbitar med kantareller och färska soyabönor som får en generös såssnipa hälld över sig full med underbar tryffeldoft och -smak. En riktigt favorit!

Bland förrätterna fastnade vi för både portersteken och inte minst den marinerade laxen med sin delikata sås på citrus med ingefärssmak. Otroligt fräscht och gott.

Efterrätterna är också härliga, inte minst den pocherade vita persikan med hallon, vaniljglass och pistaschsmulor; peach melba i ny tappning. Eller den ljuvliga chokladmoussen. Och kanelglassen är rent himmelsk.

God mat, härlig miljö och trevlig uppmärksam service – vad mer kan man önska? Vi återkommer gärna igen och igen till denna nya favorit bland Stockholmskrogar.

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera