Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Jul och mellandagar
Categories: JUL

Kära läsare.

Min dator har tyvärr krånglat kring jul, just som jag skulle skriva några tips och idéer inför julstök. Men om ni fungerar som jag och vår familj, blir det en del julpyssel även i mellandagarna.

Varje år tänker jag och barnen att vi ska göra en massa julgodis – tryfflar i flera olika smaker såsom hallontryfflar, vita tryfflar med saffran, kardemummatryfflar, chilitryfflar och bara vanliga men alldeles ljuvliga mörka chokladtryfflar. Detta samt knäck och kola i olika goda smaker – såsom citronskal och vanilj eller dotterns chokladkolor med havssalt

Men tiden brukar alltid tryta och ambitionerna kommer på skam, eftersom vi är fast beslutna att julen skall vara en glädjens och matens högtid då man ska njuta tillsammans. I stället för att stressa konstaterar vi då helt enkelt att det ena och det andra får vi göra efter jul.

Därför gjorde vi julköttbullar igår och hade dem till en egen julköttbullemiddag, medan vi hade köpta goda köttbullar från Hötorgshallen på julafton. Skinkan stektes på låg värme i ugnen dagen före julafton, så vi kunde avnjuta en skinksmörgås med senap till lilla julaftons kväll då vi klädde granen.

Julpäron blev det till efterrätt igår, vackert guldgula och fulla av härliga smaker – serverade med en god vaniljglass och chokladsås.

Julegröt med mycket kanelsmak blir det endera dagen till frukost (till sonens jublande glädje) och i morgon tänkte jag baka lussekatter på morgonen. Och tryfflarna då? De gör vi imorgon…

En riktigt god fortsättning med mycket matglädje önskar Katinkas Kitchen!

 

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply