Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Rester från helgen
Categories: RÅVAROR, RESTER

Det är alltid lika skönt när maten räcker till gästerna – och det blir över! Goda rester är underbart att ha till en andra middag, som jag gärna vrider till och har nya tillbehör till eller gör någon ny variant med. Den härliga steken eller ankbröstet från helgens festmiddag serveras kallt med uppvärmd sås, ny klyftpotatis och ett gäng goda kokta grönsaker; broccoli, morötter, bönor.. Oerhört snabblagat och väldigt mumsigt till en lyxigare vardagsmiddag. Och har du kvar färdigkokta bönor är det en given succé, inte minst hos barnen, att servera dem kalla med balsamvinäger och olivolja.

Om det inte är så mycket kött gör jag kanske en pytt tillsammans med en massa rotfrukter. Eller en enkel pastasås baserad på tomater eller grädde allt efter tycke, smak och tillgång. En skvätt kvarblivet vin, vitlök och/eller lök, någon god grönsak som ligger och skvalpar i kylen – det mesta kan bli en ljuvlig och snabblagad pastasås. Den som så här i början av året tänker på kolhydraterna kanske vill ha ris eller god och nyttig quinoa i stället för pasta till den härliga såsen.

Till fräsch efterrätt kan man med fördel göra som syderuopérna och ställa fram ett fruktfat, så här års oftast med nyttiga färggranna citrusfrukter att avsluta middagen med.

Med vänliga matglada hälsningar

Katinka Hammarskiöld

Katinkas Kitchen

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply