Lördagsmys

Väl medveten om att det som dominerar många hem i kväll är någon delfinal eller nåt i Melodifestivalen (ja, jag är lika okunnig här som inom sportområdet:-)) dristar jag mig ändå till att satsa på en härlig lördasmyskväll med familjen med god middag, efterrätt och trevligt samkväm.

Fast en del av familjen kommer säkerligen att vara bänkad framför TV:n… Eftersom förkylningarna härjar även i och runtomkring Katinkas Kitchen satsar vi på en värmande gryta – sydfransk lammgryta. Den är full av härliga smaker av lamm, vitlök, rött vin och en touche av apelsin och mörk farin, med två sorters bönor. Den värmer både själ och hjärta i vinterrusket.

Men innan dess är det lunch när man har barn som behöver näring både här och där. Eftersom vi har ett gäng äggulor över sedan gårdagkvällens blåbärssufflé får det helt enkelt bli spaghetti carbonara; al dente-kokt spaghetti med bacon och äggulor med en ansenlig mängd svartpeppar som svärtar ner på ”kolnarhustruns vis” och självklar god parmesan till.

Till kvällens efterrätt då? Ja, hade vi inte använt äggulorna till carbonaran hade vi kunnat göra crème brûlée, så det får bli den superenkla och monstergoda chokladmoussen – igen!

En riktigt trevlig lördagskväll – hur du än firar den – önskar vi dig från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

katinka.hammarskiold@hotmail.com

Kommentera