Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Ugnsbakad lök

Lök som bakats i ugnen får en mild krämig söt smak – ett underbart tillbehör till nästan vilken mat som helst.

Ta gula lökar, eller röda eller vad du har och föredrar. Ställ dem hela, gärna i grovsalt och baka i 175 grader i drygt en halvtimme, upp till en timme, beroende på storlek. Känn med en sticka – den ska vara helt mjuk inuti. Om man ser vätska komma ut ur den och karamelliseras brukar den vara klar. Gott tillbehör till grillat, eller stekt såväl kött som fisk. Man kan också baka dem i halvor, med lite flingsalt och olivolja ringlat över. Då får man ner tillagningstiden något.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com


Leave a Reply