Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Födelsedags-middag

När barnen fyller år får de önska sig vad de vill ha till middag. Det brukar bli en middag med familjen – med kusiner mor- och farföräldrar och kanske gudföräldrar. Sedan blir det oftast en middag eller tillställning med vänner. Barnkalas hette det när de var mindre, nu kan det bli killfest eller tjejmiddag eller pizzakväll eller nåt. Till frukost på sängen vill de gärna ha pannkakstårta så som Findus får av Pettsson.

Allt eftersom barnen vuxit blir det också mer avancerade val av mat, med en matbloggande mamma. Sonen önskar sig på elvaårsdagen kycklingspett med sataysås och blåbärssufflén till efterrätt. Dottern har förklarat att hennes tradition att precis efter juldagarna bjuda storfamiljen på köttfärssås och spaghetti följt av tryfflig chokladkaka eller lingonparfait kommer att ändras nu när hon är 15 år. Vad det blir återstår att se.

Och från och med i år har sonen samma födelsedag som Sveriges nya prinsessa och framtida drottning:)

Med vänliga matglada hälsningar

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply