Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Praktiskt till vardagsmat
Categories: SPENAT

Förra veckan skrev jag om hur praktiskt det är att ha ett paket ärtor i frysen för att snabbt kunna laga en god och vacker soppa. På samma sätt ser jag till att ha hackad spenat i frysen för att kunna laga “soppa på en spik” även vad gäller pastarätter.

En av favoriterna är spaghetti med grönsås. Receptet kommer ursprungligen från en italiensk mamma till en klasskamrat till mig som var så bekymrad för att jag inte kunde äta tomat under många år när jag var barn utan att bli prickig. Hon gav mig det här receptet, som sedan blev en stor favorit i min familj och fortsätter att vara det i min egen familj.

Faktum är att barn tycks älska det – fast det innehåller spenat, stick i stäv med mångas fördomar:) Det är i vart fall en oslagbar rätt att ta till när tiden tryter och hungern ligger på. Såsen görs under tiden som pastan kokar. Jag brukar variera mellan spaghetti och andra pastasorter allt efter tillgång och humör – och framför allt barnens önskan.

Receptet hittar du i inlägget här bredvid.

Buon appetito!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply