Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Efterrätt på semestern eller hemma

karamelliserade äpplen på fat 2 Katinkas Kitchen

Det här är en efterrätt som är mycket lätt att göra, var man än är. I stugor eller lägenheter som man hyr under semestern på sportlov eller annars kan det finnas begränsade möjligheter att göra mer avancerade rätter. Ibland saknas ugn, kakformar eller köket är helt enkelt mycket trångt. Då gillar jag att göra den här fantastiskt goda efterrätten; karamelliserade äpplen, som jag serverar med lösvispad grädde och/eller en god glass. Här har jag valt en kolaglass. Äpplena steks helt enkelt i rikligt med smör tillsammans med vaniljstång som skurits på längden så fröna kan blanda sig med såsen. Malen kanel är också gott att ha på. Socker, gärna råsocker tillsättes och det blir en ljuvlig sås. Receptet finner du här på Katinkas Kitchen – sök på kaniljcrème i sökrutan uppe till höger. karamelliserade äpplen 1 Katinkas Kitchen

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiodl@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Leave a Reply