Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
När vad man har blir nåt nytt…

Om man av någon anledning inte orkar eller kan gå och handla en dag får man helt enkelt ta vad man har och göra det bästa med det. När jag härom kvällen hade kvar mozzarella från lördagens pizzabak, men alla tomater var slut fick det helt enkelt bli en sallad på mozzarella och gurka – vackert smaksatt och dekorerad med vad som fanns kvar av den färska basilikan. Det blev faktiskt godare än väntat och kan rekommenderas som variation. Passade väldigt bra till prosciutto och annan skinka.

Jag kallar det för mozzarella i det gröna, eller mozzarella cetriolo (gurka på italienska).

Detta är endast vegetariskt för den som äter mjölkprodukter.

Du behöver:

mozzarella

gurka

färsk basilika

olivolja

salt & peppar, gärna Trocomare eller Herbamare örtsalt som passar särskilt bra till just gurka

Gör så här: 

Skiva mozzarellan i ½-cm tjocka skivor, skiva gurkan i skivor som är 3-4 mm tjocka. Varva skivorna vackert på ett fat, dekorera med basilikabladen, salta och peppra. Jag tyckte det var gott med örtsalt på. Ringla olivolja över och servera gärna med skinka av något slag. Vi hade både kallrökt skinka och italiensk lufttorkad prosciutto crudo.

Buon appetito önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply