Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Grön eller vit sparris
Categories: SPARRIS

“Vit sparris är den enda riktiga sparrisen!” hävdar min make med emfas, uppvuxen i Tyskland som han är. Nåväl, många gillar även den gröna sparrisen. De är för mig två ganska skilda råvaror, och jag är väldigt förtjust i båda två.

Den vita med sin mjälla smak och konsistens är fantastisk kokt med hollandaise, eller som i Tyskland med skirat smör och kallrökt skinka (Katenschinken), kanske till och med tillsammans med deras petersiliekartoffeln – kokt potatis som slungats i smör med persilja.

Fransmännen serverar gärna sin vita sparris, som ofta är lite smalare än den tyska, med hollandaise eller med vinaigrette och hackat ägg eller bacontärningar.

Vit sparris ska jag skriva om framöver, men här bredvid finner du en artikel om grön sparris – dess historia och olika tips på hur man använder den. Direkt länk till artikeln om grön sparris: http://katinkaskitchen.com/?p=2243

Recepten finner du också här bredvid. Du kan även gå in i kategorin sparris i kolumnen till höger. Några länkar har du här nedanför.

Leave a Reply