East Breeze cocktail

Eftersom jag älskar björnbär blev jag glad när jag hittade det här receptet på en vodkabaserad drink som tydligen är den officiella Grey Goose Cocktailen på The Surf Lodge i Montauk, USA. Jag använder den vodka som står i vårt barskåp, bara den är neutral i smaken.

St Germain som ingår i receptet är en fransk likör baserad på fläder, som är ganska bra att ha i drinkar eller använda i botten på ett champagneglas till en champagnecocktail.

Det är bra att ha en riktig ”shaker” och ”strainer” det vill säga bartenderdoningar för att kunna göra en riktigt bra drink. I avsaknad av det använde vi en stavmixerbunke med lock (som inte slöt särskilt tätt) samt en hederlig ganska liten kökssil. Nu vet vi vad vi önskar oss till jul.. 🙂 Därutöver behövs en muddler, som är som en stav med gummi eller trä nederst som man kan mosa bären med så att saften kommer ut. (se bilden)

Du behöver för 4 drinkar:

16 cl vodka

12 cl St Germain

8 cl citronjuice

12 cl björnbärspuré (mixa björnbär med lite sockerlag till bra smak)

is till shakern och att kyla glasen

mynta till garnering

Gör så här:

Lägg is i de glas du valt så de kyls medan du blandar drinken.

Lägg alla ingredienser i en shaker tillsammans med en näve is, sätt på locket och skaka ordentligt så allt blandas. Sila upp drinken i glasen som du tömt på den kylande isen. Toppa med nya isbitar och dekorera med en myntakvist. Servera direkt.

Skål! önskas med vänliga drinkglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera