Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Grillad lök i folieknyte

Det här är ett ljuvligt tillbehör – när löken bakas på grillen får den en oemotståndlig mild aromatisk smak. Ett tillbehör som passar till nästan vad som helst och som jag gärna gör – ofta! Det här är en rätt där timjanen verkligen gör sitt till!

Du behöver: 

Färsk gul lök i knippen

Smör

Olivolja

Vitt vin

Salt

Timjan – gärna färsk i ruskor, annars torkad

Gör så här: 

Ta de hela lökarna om de är små, eller delade i halvor eller klyftor beroende på storlek. Ta fram ugnsfolie och lägg i dubbla lager, gnid in med olja eller smör, lägg på löken i en hög, lägg på en smörklick, ringla över lite olivolja och häll på en skvätt vitt vin. Lite flingsalt och gärna några kvistar färsk timjan innan du stänger foliepaketet och lägger det på grillgallret så tidigt som möjligt under grillningen och gärna ute vid kanten så det inte bränns i botten. När den övriga maten är färdiggrillad brukar löken ha blivit riktigt mjuk och härlig – ett underbart somrigt tillbehör till både fisk och kött som alltid gör succé.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply