Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Nästan lika bra som speculoos…

Om du inte har speculoos går det nästan lika bra med de fantastiskt krispigt goda supertunna belgiska mandelkakorna du ser här på bilden, Belgian Almond Thins. De finns att köpa i många affärer, som Hemköp & flera andra, och jag har även funnit dem på Ica Esplanad och Prisextra någon udda gång.

Speculoos hör nästan till bröstmjölken i Belgien, och finns även i Holland och Frankrike. Tyskarna har en tjockare version (även den Holländska är tjockare) som de gärna äter till jul, ofta överdragen med kristyr. Även om de också är goda föredrar jag den tunnare variant som belgarna och fransmännen har. Om du inte får tag på speculoos kan du som sagt använda de fantastiskt krispigt goda supertunna knäckiga belgiska mandelkakorna som du ser här på bilden. (Har ingen aning om varför bilden lägger sig ner…, but you get the picture:-) Man kan också tänka sig att använda pepparkakor eller digestivekex – eller några andra kakor du gillar.

 

Med matglada vänliga hälsningar

Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply