Wonderful weekend

Sent söndag kväll landade vi på Arlanda efter en underbar helg i London. Jag har inte varit i London på nästan 15 år, så det var ett spännande återseende, nu i tropisk värme. Söndagen bjöd på ljuvlig brunch hos goda vänner som dukat upp rökt lax, äggröra, stekta champinjoner, tomatsallad, grön sparris, sparrisbroccoli, härlig sallad på ruccola och parmesan, gott bröd och vällagrad cheddar samt färska jordgubbar, hallon och blåbär! Färskpressad apelsinjuice och champagne serverades till och cappuccino efteråt. Helt underbart!

Stärkta av detta gav vi oss ut på en promenad i Holland Park där värmen lockat Londonborna att befolka gräsmattorna likt en strand vid Medelhavet, solandes med picknickar och allt.

En sak som slog mig i London är att de verkar ha haft en servicerevolution. På såväl restauranger som i butiker blev vi väldigt snabbt och vänligt bemötta. Första kvällen hälsade hovmästarinnan välkomnande trots att hon stod med ett annat par framför oss och sedan ursäktade hon sig när hon gick iväg för att placera dem före oss(!). Vi hann bara vänta några sekunder innan en annan alert person i personalen kom fram och hjälpte oss.  Till och med på apoteks-kosmetik-elektronikaffären Boots kom det snabbt fram trevlig och tillmötesgående personal och frågade vad vi letade efter och följde med för att visa var det var innan de glatt frågade om vi behövde något mer? Tänk om vi kunde starta en servicerevolution i Sverige också…!

Jag återkommer i kväll med tips för veckans goda, enkla mat i vardagen. Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen.

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

 

Kommentera