Vegetariskt och Veganskt

I takt med att dottern inte bara åt mer och mer vegetariskt med inslag av veganskt utan IMG_0829IMG_0926även blev väldigt duktig på att laga sådana saker valde jag att publicera fler och fler av hennes recept. De kännetecknas av en upptäckarlust och härligt respektlös mix av ingredienser och smaker från olika världsdelar. Dessutom tänker jag sedan min bröstcancer än mer på vad jag äter och väljer ofta att IMG_0921äta mycket grönsaker, vilket verkar vara en tilltagande trend även bland stora kockar.

Därför skapade jag för fem år sedan en kategori som heter Veganskt à la Emmy, som jag varmt kan rekommendera. Där hittar du både maträtter som lite nyttigare godis, oftast i kategorin raw-food samt härliga nyttiga smoothies hon svänger ihop.

Det finns även en kategori som heter Vegetariskt där rätter som är grönsaksbaserade men på grund av sitt inslag av t.ex ägg, mjölk, parmesan eller chèvre inte kvalar in under vegan-kategorin. Den kategorin har en mängd vegetariska recept som ständigt fylls på – varsågod att botanisera och inspireras! 

Hör gärna av dig med tips och synpunkter och kanske recept du gärna vill se här.

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen! 

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com