Dell’Attore – helt rätt

Ibland blir det ju inte som man tänkt sig, utan faktiskt så mycket bättre än man kunde tro.

Efter timmar på ögonakuten och med en påse mediciner i handen var det bara läge för en hämtpizza. Det visade sig att vi inte var ensamma om tanken på hämtpizza som en smart lösning denna söndagkväll, då hela Stockholm verkade ha återvänt från all sommarvistelse… Personalen var hårt ansatt av såväl telefoner som spontana besökare i en aldrig sinande ström. Men på denna lilla äktitalienska pärla hanterar man denna stress med ett föredömligt trevligt sätt mot alla gäster.

När himlen öppnade sig och en tropisk åskskur toppade kvällen blev trängseln enorm i den lilla men gemytliga lokalen. Gästerna som dittills suttit på de attraktiva uteplatserna i det härliga vädret kom snabbt in för att söka finna inneplatser. Nytillkomna stod vid baren som uppstigna ur en pool efter ett klädsim och det redan stora trycket blev bara större och större på mamma Rosie och dottern Frida som jobbade i servisen. I köket bakades det pizzor och lagades pizzarullar på löpande band under pappa Valerios ledning.

Trots denna anstormning var personalen hela tiden där med ett leende och någon uppmuntrande kommentar, försökte trolla med borden och knäna, spillde upp lite mer vin och hanterade det hela precis så där utmärkt som alltför få klarar av. På Dell’Attore äter man (fortfarande) inte bara fantastiskt goda pizzor och tänker suckande på Italien – man blir varm och glad och längtar genast tillbaka till nästa besök.

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Länk till Pizzeria Dell’Attore: http://www.dellattore.se/?id=info Katinka Hammarskiöld katinka.hammarskiold@hotmail.com www.katinkaskitchen.com katinka.hammarskiold@hotmail.com www.katinkaskitchen.com

Kommentera