Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Vaniljbakad rabarber

vaniljbakad-rabarber-2-Katinkas-Kitchen-300x225

Det här är en riktig favorit. Den är lättlagad och alldeles ljuvligt somrigt god. Lagen blir helt oemotståndlig och kan även användas i drinkar – fast den brukar gå åt.

Du behöver:

400 gram rabarber

2 dl råsocker

2 dl vatten

1 vaniljstång, skuren på längden

Gör så här: 

Skala och skär rabarbern i fem centimeter långa bitar som sedan splintas upp i stavar om ca ½ cm tjocklek. Lägg i ugnsform. Försök hålla dem samlade, så blir det lättare att lägga upp dem snyggt efter tillagningen. Koka ihop råsockret med den uppskurna vaniljstången och 2 dl vatten. Häll över rabarbern och baka i 175 grader i ugnen tills rabarbern är mjuk. Arrangera vackert på tallrikar så rabarbern bildar en liten rektangel och ös den vanilj- och rabarbersmakande sockerlagen runtom. Servera bara lite avsvalnad så den fortfarande är varm-ljummen. Lägg en kula vaniljglass ovanpå, gärna nyslungad enligt receptet du också finner här på Katinkas Kitchen. Eller sväng ihop en kaniljcrème som du också finner här på Katinkas Kitchen.


Mycket njutning!

önskar Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply