Tvåa i tävling – igen!

linsragu med torskrygg 1 Katinkas Kitchen 105

611A0301

Det kom ett meddelande från Stockholm Gas att jag kommit vidare till final i deras tävling ”Godare med Gas”. Vad kul! Vilket recept skickade du in? frågade familj och vänner. – Det minns jag inte, svarade jag sanningsenligt. Jag skickade snabbt in, eftersom jag verkligen tycker om att laga mat på gasspis!

Nu när finalen är avgjord visar det sig att jag kommit tvåa även i denna tävling, den tredje jag deltar i. Första gången var Årets Smörbagare 2012. Då kom mina vanilj- och kardemummabullar på andra plats. Sedan var det nu i juni när jag själv var med och lagade maten på Norsk Laks inspirationskväll med tävling där min rätt asiatisk lax kom tvåa. Och så nu, där det inskickade receptet visade sig vara lättrimmad torskrygg med ljuvlig rotfruktsragu. Fantastiskt kul och hedrande!

Silver-receptet publiceras här bredvid. Jag plockar även fram det recept jag tänker att jag borde ha skickat in för att få mer italienskt stuk, den rätt jag lagade för våra italienska vänner på plats i soliga Italien; snabbrimmad torsk med tomatconcassé smaksatt med basilika. Den skulle kunna serveras med tagliatelle som slungats i salviasmör.

Med blodad tand ska jag nu se vad för recepttävling jag härnäst kan delta i, och kanske jag kan komma högre än en hedervärd plats som tvåa:)

Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*