Endiver, färska med grönmögelost

2280792

Det här är en enkel sallad eller tillbehör som passar till mycket. Den går även utmärkt att servera som drinktilltugg före maten, som ett slags tapas.

Du behöver:

endiver, beräkna ca 1 per person

roquefort eller annan god grönmögelost

balsamvinäger, gärna koncentrerad (jag använde fikonbalsamicon från Oliviers & Co)

peppar, gärna blandpeppar

Gör så här:

Välj fina mjälla endiver som inte har något visset eller brunt på sig. Skär bort den nedre 10295735_10152295480135857_7820822344468176465_nhårda stjälkbiten. Dela endiverna i sina respektive blad. Skölj dem noga och torka dem försiktigt så de inte går sönder. Arrangera vackert på ett fat och gör i ordning grönmögelosten. Antingen lägger du bara någon bit god roquefort längst ner på varje endivedel eller så gör du en röra med grönmögelosten (roquefort, danablu, kvibille, bleu d’Auvergne eller annan grön- eller blåmögelost som du gillar) eventuellt blandad med lite crème fraîche. Klicka på röran längst ner på varje endivedel eller häll upp röran i en skål som du ställer mitt på fatet eller skärbrädan där du arrangerat endiverna. Droppa lite balsamico över och ställ fram fatet.

Om du vill kan du i stället arrangera direkt på tallrikar till förrätt eller drinktilltugg.

Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

Kommentera