Katinkas Kitchen
Inspireras av recept och råvaror! – god enkel mat i vardagen & till fest
Jordgubbs-smoothie

En smoothie på färska bär brukar uppskattas av både stora och små. Smoothie är väldigt lätt att göra, förutsatt att man har en mixer, och gjord på jordgubbar får den en härlig smak av sommar!

Det här är ett recept som är bra att ta till när jordgubbskvalitén inte är på topp, även om prima jordgubbar alltid är att föredra. Man kan göra den på bara jordgubbar med yoghurt eller på jordgubbar med lite banan. Att ha i banan kan vara en god idé om man vill göra en laktosfri smoothie, eftersom bananen ger tjock fin konsistens. Om jag har äppeljuice hemma tycker jag det blir väldigt gott att ha en liten skvätt i den laktosfria smoothien. Du kan självklart även göra en smoothie med både banan och yoghurt.

Smoothie med yoghurt:

1 liter jordgubbar

2 dl yoghurt, gärna den med vaniljsmak

gärna lite is

ev. lite socker – beroende på vilken yoghurt du använder samt bärens sötma

ev. lite mjölk, för mer skummande smoothie

Mixa allt och häll upp på vackra glas. Gärna med ett tjockt sugrör i varje. Dekorera med en jordgubbe på glaskanten. Servera direkt.

Laktosfri smoothie:

1 liter jordgubbar

1 banan

gärna lite is

ev. lite socker – beroende på jordgubbarnas sötma (men ta det försiktigt för det är godast med jordgubbarnas egen fina söta smak)

gärna 1 dl äppeljuice (helst den färskpressade som är lite grumlig)

Mixa allt och häll upp på vackra glas, gärna med tjockt sugrör i varje glas. Dekorera med färska jordgubbar, servera direkt.

Njut!

önskar Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

Leave a Reply