Fisk i kastanjesås

Det här är också ett recept från den intressanta hemsidan chestnutsonline.com. Det är ett enkelt recept med italienskt ursprung där kastanjemjöl ger smak och konsistens till såsen. Det går bra att ta vilken vit fisk som helst, tycker jag.

Till 4 personer:

800 gram fisk av valfri sort

½ dl olivolja

2 gula lökar

saften från 2 citroner

200 gram kastanjemjöl

vatten

smör

salt och peppar

Lägg fiskfiléerna i en oljad ugnsform. Skiva löken och fräs den i smör på medellåg värme tills den blivit mjuk och glansig. Fördela löken över fiskfiléerna i formen. Lös kastanjemjölet i citronjuicen och späd med vatten så du får en krämig konsistens. Baka i ugnen på 150-175 grader i ca 15-20 minuter tills fisken är lagom genomstekt. Servera med kokt, pressad potatis eller ris.

Buon appetito!

önskar Katinkas Kitchen

Katinka Hammarskiöld

www.katinkaskitchen.com

Kommentera