Inte som man tänkt sig…

Det enda man kan vara riktigt säker på är att det aldrig blir riktigt som man tänkt sig.. – kloka ord, och mycket tillämpligt på lördagskvällen hos oss. Är det något som kännetecknar Katinkas Kök är det flexibilitet, eller ombytlighet – utöver god, enkel mat med kärlek till råvarorna.

Eftermiddagen bjöd på cupcakes som tonårsdottern bakade med hallon och choklad och olika toppingar. Gott till kaffet framför en brasa.

Sena som vi var med middagen insåg vi att tiden tröt så det blev en snabb tur i det iskalla vädret till närmsta affär för att inhandla gott kött. Det blev rostasfilé och entrecôte, som stektes i smör och olja kryddat med peppar, salt och franska örter (favoriten herbes de Provence). Citronsmör till köttet (fransmännen serverar gärna citron till sin entrecôte) som snabbt rördes ihop och en härlig stor skål sallad på romansallad, avocado och coctailtomater serverades med surdegsbröd gnidet med vitlök och stekt i olivolja. En klick dijonsenap till för den hugade och vi hade en oerhört snabblagad och smaklig lördagsmiddag.

Efterrätten blev däremot som vi tänkt oss – en len chokladmousse som ackompanjerades av hallon. Hallonen rårördes med lite socker och fick bottna skålarna innan de fylldes på med chokladmoussen som jag gjorde på Lindts mörka choklad med havssalt. Det hela toppades med en klick hallon och gjorde succé framför TV:n som bjöd på hyrd film:-)

Söndagskvällen bjuder därför på den härliga sydfranska lammgrytan vi tänkt oss till igår. Och eftersom det är söndag blir det en enkel efterrätt i kväll också; god vaniljglass med hemgjord härligt seg chokladsås. Receptet finner du här bredvid.

Med vänliga matglada hälsningar

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera