Fredag och snart alla hjärtans dag

Fredag igen – fredagsmys eller inte så kan det vara härligt att laga något enkelt men gott att njuta vare sig man gör det ensam, med familjen och/eller med vänner.

Musslor tycker jag om att göra på fredagkvällar – vinkokta, kanske med chili. Jag serverar dem antingen som de är med ett gott bröd att doppa i den goda såsen, eller med nykokt spaghetti som kokats al dente och blandas med de vinångade musslorna och serveras i sin stora kastrull. Det får mig alltid att känna mig som en mama italiana:-)

Efteråt kanske en god glass med hemlagad varm chokladsås? eller nåt annat du finner här bredvid under efterrätter. Det finns även ”lättlagat – sött och efter maten” som du kan botanisera bland. Eller varför inte den enklaste efterrätten – en espresso hälld över en kula god vaniljglass. Det kallas café liégois (kaffe från Liège) och är otroligt gott i all sin enkelhet. Jag får just nu många frågor om mat till Alla hjärtans dag, eller Valentine som många kallar det numera.

Tänkte skriva ihop något om det som ni kan läsa om i morgon här på Katinkas Kitchen för tips och inspiration! Varmt välkommen åter!

Med vänliga matglada hälsningar

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail.com

www.katinkaskitchen.com

 

Kommentera