Rumonmint

Om man tar den ljuvligt läskande drycken lemonmint, som blev förra sommarens stora hit hos oss, och spetsar den med en skvätt rom får man en försvinnande god drink. Citron, mynta, sockerlag, is och rom. Den liknar mojito, men har mer mynta i sig och citron i stället för lime. Eftersom vi inte kommit på ett riktigt bra namn för den ännu kallar vi den helt enkelt för rumonmint, utifrån originaldrycken lemonmint. Kreativa förslag på namn emottages tacksamt! Kommentera nedan eller skicka mail till mig.

Att göra lemon-mint är mycket lätt, men tänk på att börja i tid så att sockerlagen hinner svalna.

Du behöver:

sockerlag som du kokar på 2½ dl vatten och lika mycket vatten

färskpressad saft av 4-6 citroner

2 krukor mynta – blad och stjälkar

isbitar

rom, t.ex. Bacardi Oro

Börja med att koka sockerlagen. Rör om då och då med en sked eller visp. Ställ lagen att svalna. När det sedan är dags att göra lemon-minten tar du fram en mixer, lägger i den nedklippta myntan (jag brukar odla mynta i krukor på sommaren för att kunna göra den här drycken), citronsaft – men inte all! Ta nästan allt men spara en del för att kunna smaka av så den inte blir för syrlig eller för söt. Häll även i sockerlagen och två-tre nävar isbitar. Det brukar bli nästan en full mixerkanna. Mixa ordentligt så isbitarna krossas och myntan hackas samtidigt som allt blandas och skummas lätt. På sommaren är det gott att ha i extra mycket is, så det blir som en sorbetliknande slush. Då serverar jag drycken med tjocka sugrör. Häll upp i glas och servera direkt. Om du häller upp resten i en kanna ska du tänka på att röra runt i drycken eller skaka kannan innan du serverar.

Njut!

Med vänliga mat- och dryckglada hälsningar

Katinka Hammarskiöld

katinka.hammarskiold@hotmail. com

www. katinkaskitchen.com

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*